Det killar...

... i en muskel, hade en nära vän uttryckt det. Ja, kittlar är verkligen ordet och allt efter ett, egentligen, ganska så lojt träningspass men där jag tydligen lyckades plåga någon väl dold motorisk enhet som legat och slumrat under alla pass man avverkat. Jag passar på att låta armarna vila lite då och då här framför tangenterna. Märkligt att en liten teknikförändring i en övning man vanligtvis har stenkoll på kan göra så mycket och att variation är så viktigt. Ja, alltså det här med variation är ju en grundläggande kunskap inom träningslära, men att det kunde vara så otroligt påtagligt hade jag väl inte kunnat ana.

Ja, apropå träning så är det glädjande att ge beskedet att jag äntligen tagit tag i den aktiviteten igen. Samma som med det här lilla klotterplanket. Det gäller helt enkelt att komma igång för när man väl fått upp farten och ångan så går det generellt mycket lättare att fortsätta. Starten kan vara lite seg och om man är som jag, så finns ju också risken att man glider över i sidospår vilket jag också gjorde denna gång. Hm... sidospår är något jag återkommer till strax, men åter till fokuset; Träningen. Ett tips för de som vill få in lite rutin och motivation till sin träning är att gå med i den här communityn. Mycket enkel att handha och sköta. Kräver minimal ansträngning och datavana, men är ändå tydlig och ganska så avancerad för den som verkligen vill fördjupa sig i den. Ge den en chans... Är det inget för dig, så är det bara att dumpa den.

Sidospår är något som mina elever har lärt sig att jag lätt halkar in på. Av någon anledning så är det alltid dessa sidospår som faktiskt intresserar dem. Om de kunde vara lika fängslade av det vanliga lektionsinnehållet skulle det inte vara några svårigheter att få samtliga telningar att klara Godkänt. Kanske här som pedagogen i mig ska vakna och tänka om gällande min "vanliga" undervisning? =)

Rätt nöjd...

... över att jag var klok nog att köpa mig en Ps3! Nu när formatkriget nått sin kulmen och avgjorts till fördel för Blu-ray blommar verkligen min lilla nöjesmaskin upp. Helt plötsligt är 3990:- för den inte alls mycket. Jag har mig en relativt framtidssäker maskin som klarar allt som en tekniknörd kan önska; dvd-spelare, mediacenter, blu-rayspelare... Ja, just det. Jag får ju inte glömma att den också fungerar helt ok till att spela spel på! =) Tänk om man skulle ha köpt dessa saker separat? Teknikbänken hade varit proppfull och jag törs inte ens tänka på hur ormboet därbakom hade sett ut. Det hade antagligen tagit sig vansinniga proportioner, samtidigt som plånbokens utveckling gått i motsatt riktning.

Nåja, nog om dessa teknikprylar. Jag vet att det inte alltid är så vansinnigt spännande att traggla sig igenom, men ibland får man faktiskt bita ihop och gilla läget. Det kan ju faktiskt komma något spännande längre fram. So, bare with me!

Denna musikaliskt trångsynta pojk (ja, jag ser mig fortfarande som den där vattenplaskande lilla parveln i gummistövlar) har, tror det eller ej, funnit en ny grupp som faktiskt får en hel del speltid i mitt vardagsrum. Att det dessutom är ett lokalt band ifrån hemstaden är bara en bonus. Sabatons album Attero Dominatus kan jag varmt rekommendera. Dock är det högst väsentligt att den musikåtergivande tekniken (jja, jag kommer inte ifrån det ämnet hur jag än kämpar) lyckas reproducera hela frekvensomfånget som det är tänkt. Hm... den där formulering ber jag om ursäkt för, men ibland är det lite skoj att sväva iväg och måla ut andemeningen till överdrivna proportioner. Hursomhelst så är deras "Light in the black" något jag skulle tipsa om och då speciellt de inledande takterna. Kittlar tungt i bröstet när basen skakar om rummet. Sehr gut!
Ska bli skoj att se dem spela den 14juni på Falurock...

...och jag säger för denna gång, Tack och bock.

RSS 2.0