Nya välfärdssjukdomen...

... är i antågande och jag kan stolt berätta för den ärade läsaren att du strax ska få ta del av denna unika och ännu ej uppmärksammade kunskapen. Här på denna blogg presenteras nu det svenska folkets, eller snarare den svenska ungdomens, nya välfärdssjukdom. Jag har valt att kalla detta sjukdomstillstånd för gamnacke.  Personligen tycker jag att ordet är tillräckligt målande bara genom sin komposition och som du säkert kan tänka dig så har det med personernas hållning och positionering av huvudet i förhållande till ryggen att göra.

Allt härör i den älskade mobiltelefonen. Att promenera med mobilen och samtidigt läsa eller skriva sms resulterar i en smått komisk hållning som många inte uppmärksammar eller reflekterar över. Tänk på detta nästa gång du ser någon vandra med mobilen i högsta hugg. Gamnacken är påtaglig! =D

Man kanske ska skola om sig från pedagog till naprapat. Jag spår en lysande ekonomisk framtid och en blomstrande arbetsmarknad för denna yrkeskategori. En hel nations ungdomar drabbade. Det blir en hel del kosing det. =D

En gång nörd...

... alltid nörd. Nog är det väl ändå så?

Efter ett par månader av löst funderande och grubblande har jag nu klickat på den där otäcka men ändå sagolikt underbara KÖP-knappen. Märkligt nog fanns denna köpknapp på det tidigare omtalade och ytterst, från mig, kritiserade företaget cdon.com. I en del stunder av frustration och lätt vansinne har jag nog yttrat orden: "aldrig mer". Dock är jag inte så låst av mina principer att jag låter ett erbjudande glida mig mellan fingrarna.

Apropå fingrar, så kommer de antagligen ådra sig en lättare reumatism nu när Guitar Hero 3 - Legends of Rock anländer i dagarna. Det är nämligen precis detta spel som nu, i skrivande stund, sorteras i Göteborg för vidare transport upp till Falustad.

Kommande festligheter kommer att få sig ett ordentligt tävlingsmoment inbakat i sig. Med största sannolikhet. =D

En lista...

...verkar vara inne att presentera på sin lilla blogg och jag sträcker ut armen, hugger tag i första bästa greppvanliga metallstång och hoppar ivrigt på tåget. Dock vet jag inte riktigt vad jag listan ska utmynna i eller ens innehålla, men det kan ju trots allt vara lite roligt att ha sparat till nästa år. Om inte för Din skull, så för min egen. Om det är så att du tycker att jag glömt något, borde byta ut något, eller helt enkelt ta bort något så ber jag dig snällt att påminna mig. Jag är ju trots allt inte mer än människa. Alla kan vi fela, även jag. =D

So, where to begin?


Årets idrottsögonblick utspelar precis när året fortfarande bara är barnet. Charlotte Kalla trotsade tyngdkraften och klättrade raka vägen in i svenska folkets hjärtan, däribland mitt. Hennes ryck i slalombacken (~4.00) är en TV-klassiker och det ögonblick som etsat sig fast på näthinnan för min del.




Årets musikupplevelse är nog kanske en av de enklare sakerna att lista här. Livekonserten med Within Temptation i Mariestad rockade fett och som konsertperson är jag ju faktiskt rätt grön. Oförglömligt.





Årets maktbyte står en färgad man för. Det ska bli otroligt intressant att se hur landet "over there" kommer att förändras och utvecklas nu när Barack Obama tar över efter Bushs åtta år av vanskötsel. Så mycket sämre kan det väl ändå inte gå, eller?


Årets personliga karriärsutveckling får jag ju också ta och nämna. Att axla manteln som lärare i matematik är väl kanske inte lättaste jag gjort, eller det jobbigaste eller ens det mest utvecklande, men nog är det alltid lite spännande med nya utmaningar. Att dessutom få bossa och styra lite som arbetslagsledare väljer jag att placera i denna kategori. Med facit i hand så är det kanske ett av de mest otacksamma jag gjort och lärdomen jag drar är: "jag ska se det som en erfarnhet när jag söker andra jobb..."


Årets mardröm har utspelat sig i Österrike och med Josef Fritzl som regissör. Usch, jag väljer att inte lägga någon bild på monstret eller ens skriva så mycket om det.


Årets första Blu-Ray i min ägo är helt underbar och bara måste upplevas.



Årets största köp från egen kassa är min bil. Nej, ursäkta. Jag menar pärla. =)


Billån... Ja, man börjar sannerligen bli vuxen nu. =)


Årets lättnad är att jag ännu en gång klarade mig ifrån den evigt återkommande vinterkräksjukan. En liten incident med en kalkonsallad, men annars har väl magen varit min vän.


Årets stora frågetecken för mig måste vara hur det kan bli en så enorm hysteri kring en person som... ja, alltså vad har hon gjort egentligen? Har jag missat något?


Nej, nu börjar listan urarta och även om det är lite halvroligt att leta nördiga saker att nämna så förstår jag att ärade läsare inte riktigt uppskattar allt. Håll därför tillgodo med ovan gjorda minneslista och komplettera den gärna via i kommentarslänken här nedan.

Gott Nytt till er alla!

RSS 2.0